Tänä päivänä uusia Kalevala-koruja luovat korumuotoilun ammattilaiset. Heidän käsissään pohjoisen luonnon kauneus, suomalainen sielunmaisema sekä oman aikamme yhteiskunnan ja kulttuurin ilmiöt saavat tulkintansa koruina. Kaikille koruja yhdistää vahva tarinallisuus: jokainen koru kertoo tarinan, johon korun käyttäjä lisää omansa. Koru elää ajassa, mutta on samalla sen ylä- ja ulkopuolella – oivaltava muotoilu ja väkevät tarinat kestävät aikaa. Tutustu Kalevala Modern ja Art by Kalevala - mallistojen muotoilijoihin ja heidän koruihinsa. Kalevala Originals -malliston korut ovat Suomesta löydettyjen esihistoriallisten tai historiallisten korujen kopioita tai mukaelmia, tai niistä inspiroituneita koruja. Museokokoelmissa säilytettävien alkuperäisten korujen suunnittelijat ja tekijät ovat vuosisatojen saatossa painuneet unholaan, eikä aina ole tiedossa edes se, mistä ja miten koru on aikoinaan päätynyt löytöpaikalleen.

Art by Kalevala -muotoilijat

Korutaiteilija ja kuvanveistäjä Björn Weckström on Suomen kansainvälisesti tunnetuin korumuotoilija. Yhdessä Lapponian perustajan Pekka Anttilan kanssa hän kehitti Lapponian ainutlaatuisen muotokielen.

Lue lisää

Karim Rashid on yksi sukupolvensa tunnetuimmista ja tuotteliaimmista suunnittelijoista. Karim Rashidin suunnittelema veistoksellinen Sielu-korusarja elää osana Art by Kalevala -mallistoa.

Lue lisää

Paula Häiväoja (1929 – 2011) oli Kalevala Korun ensimmäinen naispääsuunnittelija. Häiväojan suunnittelemat suunnittelijan nimeä kantavat hopeasormukset näyttävät tänään yhtä futuristisilta kuin yli 50 vuotta sitten.

Lue lisää

Hálo on Marta Valtovirran ja Jukka Puljujärven vuonna 2017 perustama premium naistenvaatemerkki, jonka mallistot inspiroituvat Lapin luonnosta. Tundra on brändin ensimmäinen korumallisto.

Lue lisää

Mari Isopahkala työskentelee laaja-alaisesti tuotemuotoilun eri alueilla. Hän on yksi sukupolvensa tunnetuimista suomalaisista muotoilijoista, jonka käsialaa on Winter Pearl -korusarja.

Lue lisää

Kuvanveistäjä ja keraamikko Zoltan Popovits liittyi Lapponian muotoilijakaartiin 1970-luvun puolivälissä. Tänä päivänä Popovitsin Lapponialle suunnittelemat monet korusarjat elävät osana Art by Kalevala -mallistoa.

Lue lisää

Kalevala Modern -muotoilijat

Antonio Mazzamauro on toiminut suunnittelijana useissa kansainvälisissä muotitaloissa, ja korut ovat aina kulkeneet hänen suunnittelemiensa vaatteiden rinnalla. Kalevalalle hän on suunnitellut Kaaria- ja Kosmos-korusarjat.

Lue lisää

Kultaseppämestari, muotoilija Elina Makkonen inspiroituu ympäröivästä maailmasta ja uusien asioiden kohtaamisesta. Makkonen on suunnitellut Taimi-korusarjan.

Lue lisää

Muotoilija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula ovat tämän hetken suomalaisen muodin ja muotoilun kärkinimiä. Vuonna 2015 Juslin–Maunula -merkin perustanut kaksikko on suunnitellut Vetovoima-korusarjan.

Lue lisää

Taiwanilaissyntyinen korumuotoilija ja kultaseppämestari Chao-Hsien Kuo on aktiivinen toimija modernin korumuotoilun saralla. 2005 hänet kutsuttiin Lapponian ensimmäiseksi naissuunnittelijaksi. Miss Spring -korusarja on Kuon suunnittelema.

Lue lisää

Koru- ja esinemuotoilija Heli Kauhanen (TaM) on toiminut kultasepänalalla sekä muotoilijana, käsityöläisenä että opettajana. Kauhasen on suunnitellut Kaikuja-korusarjan.

Lue lisää

Muotoilija, taiteen maisteri Kirsti Doukas on yksi Suomen tunnetuimmista korumuotoilijoista. Hänen käsialaansa ovat monet suomalaisten suosikkikorusarjat, kuten Vanamo, Lähde ja Naisen ääni.

Lue lisää

Kultaseppä ja muotoilija Liesbeth Busman töissä yhdistyy muotoilu, visuaalinen ajattelu ja perinteinen kultasepäntyö. Busmanin käsialaa on Jääametisti-korusarja.

Lue lisää

Kultaseppä, taiteen maisteri Taru Harmaala Chaloffille korut ovat itseilmaisun välineitä. Hänen suunnittelemat korut käsittelevät usein henkilökohtaisia kokemuksia. Hän on suunnitellut mm. Kaiho-korusarjan.

Lue lisää

Kultaseppämestari, diplomigemmologi Tiina Lahtiselle korun idea voi tulla mistä tahansa: tunteista, luonnon yksityiskohdista tai maailman ilmiöistä. Lahtinen tunnetaan mm. Heijastuksia- ja Suomen naarasleijona -korusarjoista.

Lue lisää

Lina Simonsin intohimo on uusien korujen suunnittelu. Simonsin inspiraation lähteitä ovat luonto, geometriset muodot ja aivan arkisetkin esineet. Simons on suunnitellut mm. Onnenhelmi-korusarjan.

Lue lisää

Tiina Arkon suunnittelemat korut ovat ajattomia ja muodoltaan pelkistettyjä. ”Mieluummin karsin korusta kaiken ylimääräisen ja annan muodon puhua.” Arkko on suunnitellut mm. Valoisa- ja Haave-korusarjat.

Lue lisää

"Ajattelen ensin ja muotoilen myöhemmin". Tätä filosofiaa seuraa muotoilija, taiteen maisteri Vesa Nilsson, joka suhtautuu sekä korujen muotoiluun että valmistukseen intohimolla. Nilsson tunnetaan Made in Helsinki Eira -korusarjasta.

Lue lisää