Kalevala Koru on ollut suomalaisen korumuotoilun rohkea ja ennakkoluuloton edelläkävijä jo 85 vuotta. Korujen taustalta löytyy joukko suomalaisia eturivin muotoilijoita, sekä kansainvälisesti tunnustettuja designereita ja taiteilijoita. Muotoilijoidemme käsissä pohjoisen luonnon kauneus, suomalainen sielunmaisema ja kulttuuri saavat tulkintansa koruina. Kaikkia Kalevala-koruja yhdistää vahva tarinallisuus ja halu viedä eteenpäin viestiä niin tästä ajasta, kuin menneestä.
Muotoilijat
Korutaiteilija ja kuvanveistäjä Björn Weckström on Suomen kansainvälisesti tunnetuin korumuotoilija. Yhdessä Lapponian perustajan Pekka Anttilan kanssa hän kehitti Lapponian ainutlaatuisen muotokielen.
Karim Rashid on yksi sukupolvensa tunnetuimmista ja tuotteliaimmista suunnittelijoista. Karim Rashidin suunnittelema veistoksellinen Sielu-korusarja elää osana Art by Kalevala -mallistoa.
Paula Häiväoja (1929 – 2011) oli Kalevala Korun ensimmäinen naispääsuunnittelija. Häiväojan suunnittelemat suunnittelijan nimeä kantavat hopeasormukset näyttävät tänään yhtä futuristisilta kuin yli 50 vuotta sitten.
Mari Isopahkala työskentelee laaja-alaisesti tuotemuotoilun eri alueilla. Hän on yksi sukupolvensa tunnetuimista suomalaisista muotoilijoista, jonka käsialaa on Winter Pearl -korusarja.
Kuvanveistäjä ja keraamikko Zoltan Popovits liittyi Lapponian muotoilijakaartiin 1970-luvun puolivälissä. Tänä päivänä Popovitsin Lapponialle suunnittelemat monet korusarjat elävät osana Art by Kalevala -mallistoa.
Vaatesuunnittelijana tunnettu Anni Ruuth debytoi myös lupaavana korusuunnittelijana Kalevala Korulle keväällä 2023. Hänen ensimmäinen korumallistonsa on Kesäyön ruusu.
Taiwanilaissyntyinen korumuotoilija ja kultaseppämestari Chao-Hsien Kuo on aktiivinen toimija modernin korumuotoilun saralla. 2005 hänet kutsuttiin Lapponian ensimmäiseksi naissuunnittelijaksi.
Muotoilija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula ovat tämän hetken suomalaisen muodin ja muotoilun kärkinimiä. Vuonna 2015 muotoilijakaksikko suunnitteli Kalevala Korulle Vetovoima-korusarjan.
Muotoilija, taiteen maisteri Kirsti Doukas on yksi Suomen tunnetuimmista korumuotoilijoista. Hänen käsialaansa ovat monet suomalaisten suosikkikorusarjat, kuten Vanamo ja Naisen ääni.
Antonio Mazzamauro on toiminut suunnittelijana useissa kansainvälisissä muotitaloissa, ja korut ovat aina kulkeneet hänen suunnittelemiensa vaatteiden rinnalla. Kalevalalle hän on suunnitellut Kaaria- ja Kosmos-korusarjat.
Kultaseppämestari, muotoilija Elina Makkonen inspiroituu ympäröivästä maailmasta ja uusien asioiden kohtaamisesta. Makkonen on suunnitellut Taimi-korusarjan.
Koru- ja esinemuotoilija Heli Kauhanen (TaM) on toiminut kultasepänalalla sekä muotoilijana, käsityöläisenä että opettajana. Kauhasen on suunnitellut Kaikuja-korusarjan.
Kultaseppä, taiteen maisteri Taru Harmaala Chaloffille korut ovat itseilmaisun välineitä. Hänen suunnittelemat korut käsittelevät usein henkilökohtaisia kokemuksia. Hän on suunnitellut mm. Kaiho-korusarjan.
Kultaseppämestari, diplomigemmologi Tiina Lahtiselle korun idea voi tulla mistä tahansa: tunteista, luonnon yksityiskohdista tai maailman ilmiöistä. Lahtinen tunnetaan mm. Heijastuksia-korusarjasta.
Tiina Arkon suunnittelemat korut ovat ajattomia ja muodoltaan pelkistettyjä. ”Mieluummin karsin korusta kaiken ylimääräisen ja annan muodon puhua.” Arkko on suunnitellut mm. Valoisa- ja Haave-korusarjat.
Lina Simonsin intohimo on uusien korujen suunnittelu. Simonsin inspiraation lähteitä ovat luonto, geometriset muodot ja aivan arkisetkin esineet. Simons on suunnitellut mm. Onnenhelmi-korusarjan.
"Ajattelen ensin ja muotoilen myöhemmin". Tätä filosofiaa seuraa muotoilija, taiteen maisteri Vesa Nilsson, joka suhtautuu sekä korujen muotoiluun että valmistukseen intohimolla. Nilsson tunnetaan Made in Helsinki Eira -korusarjasta.