Lahjakas taiteilija Marja Suna (1934–2022) oli kenties parhaiten tunnettu Marimekon vaatteiden suunnittelijana. Pitkän uransa aikana Marja Suna osoittautui monien materiaalien taitavaksi käyttäjäksi, joka vaatesuunnittelun ohella tutustui myös paperiin ja lasiin. Myös metalli alkoi kiinnostaa häntä ennestään tuntemattomana materiaalina.

Vuonna 1979 Valtion taideteollisuuspalkinnon saanut ja 1998 Vuoden muotitaiteilijaksi valittu Marja Suna on sanonut, että kaikessa luomistyössä pitää olla takana sanoma tai ajatus.

Muotitaiteilijana Suna koki korun tärkeänä osana pukeutumista. Hän ajatteli korun käytettävyyttä ja puhdaslinjaisuutta, sen sopimista arkeen ja juhlaan. Hän määritteli korunsa klassisesti moderneiksi, sillä ne kuvaavat omaa aikakauttaan ja osa tähyää jo tulevia tyylejä.

Tärkeä elementti hänen koruissaan on valon taittuminen materiaalin pinnassa ja innoituksensa suunnitteluun hän ammensi luonnosta. Taiteilija koki tärkeäksi sen, miltä korun pinta näyttää ja mitä se välittää kantajalleen. Marja Sunan käsialaa on mm. huippusuosittu Lumikukka -korusarja.

Vuonna 2010 Marja Sunalle myönnettiin yli 50-vuotisesta muotoilijanurastaan Kaj Franck –palkinto, joka on Suomen arvostetuin muotoilupalkinto. Samana vuonna hänet kutsuttiin Taideteollisen korkeakoulun kunniajäseneksi.

Lumikukka