Lahjakas taiteilija Marja Suna on kenties parhaiten tunnettu Marimekon vaatteiden suunnittelijana. Pitkän uransa aikana Marja Suna on osoittautunut monien materiaalien taitavaksi käyttäjäksi, joka vaatesuunnittelun ohella on tutustunut myös paperiin ja lasiin. Myös metalli alkoi kiinnostaa häntä ennestään tuntemattomana materiaalina.

Vuonna 1979 Valtion taideteollisuuspalkinnon saanut ja 1998 Vuoden muotitaiteilijaksi valittu Marja Suna on sanonut, että kaikessa luomistyössä pitää olla takana sanoma tai ajatus.

Muotitaiteilijana Suna kokee korun tärkeänä osana pukeutumista. Hän ajattelee korun käytettävyyttä ja puhdaslinjaisuutta, sen sopimista arkeen ja juhlaan. Hän määrittelee korunsa klassisesti moderneiksi, sillä ne kuvaavat omaa aikakauttaan ja osa tähyää jo tulevia tyylejä.

Tärkeä elementti hänen koruissaan on valon taittuminen materiaalin pinnassa ja innoituksensa suunnitteluun hän ammentaa luonnosta. Taiteilija kokee tärkeäksi sen, miltä korun pinta näyttää ja mitä se välittää kantajalleen. Marja Suna on suunnitellut mm. huippusuositun Lumikukka -korusarjan.

Vuonna 2010 Marja Sunalle myönnettiin yli 50-vuotisesta muotoilijanurastaan Kaj Franck –palkinto, joka on Suomen arvostetuin muotoilupalkinto. Saman vuonna hänet kutsuttiin Taideteollisen korkeakoulun kunniajäseneksi.

Lumikukka