Kaikki Kalevala-korut on aina tehty käsityönä Suomessa. Tänä päivänä Kalevala-korut valmistuvat huippumodernilla tehtaallamme Helsingin Konalassa, yli 80 korualan ammattilaisen saumattomana yhteistyönä. Osoitukseksi siitä, että Kalevala Koru on aidosti suomalainen koruvalmistaja ja Kalevala-korut kotimaisia koruja, yrityksellemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Lue myös panostuksistamme vastuullisuuteen tästä.

Vaikka esimerkiksi tuotekehityksessämme ja korujen pinnoituksessa on käytössä uusin huipputeknologia, on korujen tekeminen edelleen pitkälti käsityötä – keskimäärin jokainen Kalevala-koru kulkee keskimäärin kymmenen käsiparin kautta matkalla aihiosta valmiiksi tuotteeksi. Tehtaallamme modernin teknologian uusimmat innovaatiot kohtaavat suomalaisen kultasepäntyön vuosisataiset perinteet.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka metallilevyn kappaleesta tai kourallisesta metallirakeita edes syntyy koru? Millaisia menetelmiä ja välineitä siihen tarvitaan, millaisia työvaiheita ja osaamista? Tutustu alla kahteen valmistusmenetelmäämme, valamiseen ja prässäämiseen. Saatat yllättyä, kuinka paljon yhden korun tekemisessä voi olla eri vaiheita!

Valaminen

Valimomme moderneja uuneja, valukoneita, pesureita ja vilkkuvia digitaalinäyttöjä katsellessa ei ensimmäisenä tule ajatelleeksi, että metallien valamisella on takanaan tuhansien vuosien historia. Vaikka tekniikka on kehittynyt, ei ikivanha perusperiaate ole muuttunut – valaminen on sulatetun metallin kaatamista muottiin, jossa se jäähtyessään jähmettyy muotin antamaan muotoon, meidän valimossamme korun muotoon. Suomessakin osattiin valaa taidokkaita koruja jo rautakaudella. Tätä todistavat paitsi korut, joiden kaltaisia ei ole löydetty muualta, myös arkeologisten kaivausten paljastamat muotit ja niiden katkelmat. Valtaosa koruistamme tehdään valamalla. Katso videolta vastaus, miten kumimuotti, vahapuu, metallilieriö ja kipsi liittyvät Timanttioksa-kultasormuksen valmistukseen ja miten muotoilijan luonnoksesta syntyy valmis, kestävä koru.

Nämäkin tuotteet on valmistettu valamalla

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Prässääminen

Prässäämisessä korun muoto ja koristekuvio pakotetaan metallilevyyn teräsmuottien avulla. Menetelmä lienee monelle tuttu rahanlyönnistä. Tehtaamme prässisalissa on aitoa vanhan ajan konepajatunnelmaa: voiteluöljyn tuoksua, jykeviä koneita, joista vanhimmat ovat palvelleet jo yli puoli vuosisataa, sekä usein melkoinen pauke. Ja mikä jottei pauke kävisi, kyllähän siinä tanner tömisee, kun metallikappaleet jysähtävät toisiaan vasten tuhansien kilojen puristusvoimalla – ei ehkä äkkiseltään uskoisi, että koruista pienin ja siroinkin saattaa vaatia syntyäkseen raakaa voimaa. Esimerkiksi ikonisen Sydänsormuksen monivaiheinen matka alkaa prässisalista lyödyistä aihioista päättyen valmiiksi koruksi.

Nämäkin tuotteet on valmistettu prässäämällä

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Tutustu tekijöihin

Käsillä ja sydämellä. Kokeneiden ammattilaistemme taitavissa käsissä kulta, hopea ja pronssi saavat lukuisien työvaiheiden jälkeen korun muodon – metalli taipuu tekijän tahtoon. Valmis koru on viesti meiltä sinulle eteenpäin vietäväksi.

Tällä sivulla esittelemme teille kolme kultaseppäämme ja heidän ajatuksiaan korujen valmistamisesta. Jos sinulla käy tuuri voit nähdä heidät tai muita seppiämme työn touhussa tehtaamme yhteydessä sijaitsevassa uudessa Kalevala outlet & experience -myymälässä!

Jos innostut kotimaisesta käsityöstä, voit katsoa myös vuonna 2019 seppien salista toteuttamamme livelähetyksen parhaat palat täältä.

Kultaseppä Sari

"Tämän kaltaisessa pitkäikäisessä yrityksessä on ehtiny olla vuosikymmenten mittaan valtava määrä korun valmistuksen ammattilaisia. On mukava ajatus, että on voinu olla tekemässä ja kehittämässä näitä koruja itsekin."

Sari, korulainen jo yli 25 vuotta.

Kuule lisää Sarin ajatuksia työstä ja rakkaudesta käsillä tekemiseen alla olevalla videolla ja seuraa samalla Prinsessa Leiankin yllä nähdyn ikonisen Planetaariset laaksot -kaulakorun valmistusta.

Kultaseppä Petteri

"Käsillä tekeminen voi olla parhaillaan hyvin meditatiivista. Eräänlaista terapiaa mielelle."

Petteri, korulainen jo yli 19 vuotta.

Seuraa Vetovoima-rannekorun valmistusta ja kuule lisää Petterin ajatuksia alla olevalla videolla.

Kultaseppä Elisa

"Korusta tekee mielenkiintoisen se että sillä on myös tarina ja koru on vain koru ennen kuin se menee jollekin ihmiselle, joka tekee siitä vielä upeamman."

Elisa, korulainen yli 2 vuotta.

Kuule lisää Elisan ajatuksia ja seuraa Kaiho-kaulakorun lukon valmistusta ja muita työvaiheita alla olevalla videolla.