Voimme ylpeydellä sanoa valmistavamme koruja Euroopan moderneimmassa korutehtaassa Helsingin Konalassa.

Tehdastamme valaisevat energiaa säästävät led-valot ja käyttämämme sähkö on tuulivoimalla sekä omalla katollamme sijaitsevilla aurinkopaneeleilla tuotettua. Olemme investoineet prosessivesien käsittelyjärjestelmän tekniikan uudistamiseen ja siirtyneet kemiallisesta saostuksesta uudenaikaiseen vakuumitislaukseen. Talomme uumenissa sijaitsee huippumoderni laitteisto, joka erottaa erittäin tarkasti ja energiatehokkaasti kemikaalit ja metallit koruvalmistuksen eri vaiheissa syntyvistä prosessivesistä ennen niiden laskemista kunnalliseen viemäriverkostoon. Hyödynnämme myös puhdistamaamme vettä kierrättämällä osan siitä takaisin tuotantoprosesseihin, mikä pienentää tehtaamme vedenkulutusta.

Olemme investoineet hopeointi- ja lakkauslinjojen automatisointiin, mikä on teknisessä mielessä parantanut tehokkuutta ja minimoinut laatuvaihtelua, mutta myös parantanut työergonomiaa merkittävästi. Käsiä rasittavan pinnoitustelineiden siirtelyn altaasta toiseen hoitaa automaattinen kuljetin – työntekijälle jää vastuu valvoa hopeointi- ja lakkauslinjojen toimintaa.

Vastuullisia materiaaleja vastuullisilta toimittajilta

Korujemme valmistukseen käyttämämme jalometallin kierrätysaste on korkea, kullalla täydet 100 %, hopealla yli 99 % ja käyttämämme pronssi on myös osin kierrätettyä. Korujen valmistus kierrätetyistä raaka-aineista kuluttaa luonnonvaroja moninkertaisesti vähemmän kuin uuden raaka-aineen käyttäminen. Sen lisäksi, että käytämme kierrätettyjä jalometalleja, huolehdimme myös siitä, että meillä valmistuksessa syntyvä jalometallijäte kerätään tarkasti talteen. Kaikki jalometallijäte kierrätetään ja puhdistetaan uusiokäyttöön – jopa hiontavaiheessa syntyvä metallipöly.

Koruissamme käytetyt timantit tulevat luotettavilta kotimaisilta kumppaneilta, jotka ovat sitoutuneet Kimberleyn sopimukseen ja ovat Responsible Jewelry Councilin jäseniä. Tämä takaa vastuullisen toimitusketjun timanttikaivokselta timanttikorun ostajalle saakka.

Korujemme komponentit, kuten ketjut ja lukitusmekanismit, hankimme luotettavilta ja pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneiltamme kotimaasta ja Euroopasta. Käyttämämme korurasiat sekä verkkokauppatoimituksissa käytettävät pakkaukset valmistetaan FSC-sertifioidusta kartongista, mikä takaa että pakkausmateriaalit tulevat hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä.

Kestävää muotoilua

Korumme ovat käytettäviksi suunniteltuja tehtyjä. Me vastustamme kertakäyttökulutusta ja tavoitteenamme on valmistaa aikaa kestäviä koruja - koruja, jotka säilyvät ehjinä ja kauniina vuodesta toiseen, ja joita myös halutaan käyttää vuodesta toiseen. Useat korumallimme ovat olleet Kalevalan valikoimissa vuosikymmeniä - muutamat, kuten esimerkiksi Hannunvaakuna ja Kuutar, aivan yrityksen ensimmäisistä vuosista saakka - ja useat sukupolvet ovat vuorollaan ehtineet ihastua niiden ajattomaan kauneuteen. Vanhoihin koruihimme voit tutustua koruarkistossamme.

Kalevala-korut ovat osa sukupolvien ketjua ja siirtyvät usein äidiltä tyttärelle – täynnä merkityksellisiä muistoja eletystä elämästä. Eletty elämä jättää myös konkreettiset jälkensä koruihin. Laadukkainkin koru voi ajan saatossa kulua tai mennä rikki. Kalevala Korun omassa huoltopalvelussa rikkoutunut tai muuten kunnostusta kaipaava koru voidaan usein palauttaa alkuperäiseen loistoonsa. Lue myös vinkit korujen hoitoon, jotta oma korusi pysyisi mahdollisimman kauan kauniina käytössä.

Hyvää tekeviä koruja

Kalevala Korun suhde hyväntekeväisyyteen on poikkeava, koska yrityksen alku ja syy olla olemassa juontaa juurensa hyväntekeväisyysajatuksesta. Yrityksen perustivat 1930-luvulla kirjailija Elsa Heporauta ja joukko yhteiskunnallisesti aktiivisia ja tiedostavia naisia, jotka korujen myynnillä halusivat pystyttää patsaan kalevalaiselle naiselle, ja sen myötä tehdä näkyväksi suomalaisen naisen merkitys yhteiskunnassa. Talvisodan syttyessä patsashanke sai kuitenkin jäädä odottamaan, kun kerätyillä varoilla päätettiin auttaa sodan hädänalaisia, erityisesti naisia ja lapsia. Hyväntekeväisyyden perinne on siitä alkaen kulkenut mukana toiminnassamme.

Vuonna 2022 rahoituksellamme on käynnistetty vammaisettytöt.fi -hanke yhteistyössä vammaisten naisten yhdistys Rusetti ry:n kanssa. 50.000 euron lahjoituksellamme perustetaan vammaisille tytöille ja nuorille suunnattu vammaisettytöt.fi -verkkoalusta, ja järjestetään leiritoimintaa. Hankkeella edistetään naisten ja tyttöjen näkyväksi nousemista ja omaa voimaantumista.

Kalevala Korun rahoituksella on keväällä 2020 perustettu Kalevala Training Center -hanke, joka avaa nuorille naisille tien ammattiin ja itsenäiseen toimeentuloon pienessä Makongenin kylässä Keniassa. Koulutuskeskus tarjoaa kolme koulutusohjelmaa teiniäideille, köyhistä perheistä tuleville, koulusta pudonneille tai koulua koskaan aloittamattomille sekä muutoin heikoimmassa asemassa oleville kouluttamattomille 16-25 -vuotiaille tytöille ja naisille. Tavoitteena on kouluttaa vuosittain 190 naista kampaaja-, ompelija- ja tietojenkäsittelykursseilla. Lue lisää Kalevala Training Center -hankkeesta tästä.

Vuosien varrella olemme myös jatkaneet Kalevala Korun pitkää perinnettä yhteiskunnallisesti merkittävien hankkeiden tukemisessa erityisten hyväntekeväisyyskorujen avulla. Korujen avustuskohteiksi on valikoitunut varsinkin naisia ja lapsia tukevia kohteita, kuten esimerkiksi Roosa nauha, Naisten Pankki ja Pelastakaa Lapset ry. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräystä tuimme vuonna 2020 jo kuudetta kertaa. Tiesitkö, että vuosien 2015–2020 aikana olemme keränneet asiakkaidemme kanssa jo 258 000 € rintasyövän vastaiseen työhön? Tutustu aiempiin hyväntekeväisyyskoruihimme tästä.

Suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen

Kalevala Korun omistaa Kalevalaisten Naisten Liitto ry, joka saamallaan osingolla tukee suomalaista kulttuurityötä. Vuosittain vaihtuvan teeman alla liitto järjestää 60 jäsenyhdistyksensä kanssa kulttuuritapahtumia, seminaareja ja matkoja. Myös vuonna 1994 perustettu Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa vuosittain lukuisia apurahoja suomalaisen kulttuuriperinnön ylläpitämiseen, kehittämiseen ja tutkimukseen.

Vastuu suomalaisesta koruvalmistuksesta

Suomen suurimpana korualan yrityksenä ja kultaseppien työllistäjänä meillä on keskeinen rooli ja vastuu suomalaisen kultasepänalan perinteiden vaalijana ja kehittäjänä. Pitämällä Kalevala-korujen valmistus kotimaassa varmistamme alan työpaikkojen ja osaamisen säilymisen jatkossakin Suomessa. Lue lisää Kalevala-korujen valmistuksesta tästä.