Ruotsalainen muotisuunnittelija Martin Bergström (syntynyt 1978) on monialainen taiteilija, joka on soveltanut ainutlaatuista muotokieltään sisustuksiin ja huonekaluihin, kuoseihin ja vaatteisiin sekä teatteriin ja lavastuksiin. Tukholmalaisessa Konstfack University College of Arts Crafts and Design- ja berliiniläisessä Universität der Künste -oppilaitoksissa koulutuksensa saaneesta Bergströmistä on tullut viime vuosina Pohjoismaiden suosituimpia suunnittelijoita.

Bergström aloittaa aina piirtämällä mallin käsin; kaksiulotteiset pinnat ja luonnon eriskummallisuuksien innoittamat muodot. Juuret, maatuminen ja orgaaniset elementit kehittyvät hänen käsissään henkeä salpaaviksi abstrakteiksi muodoiksi, joista on tullut Bergströmin tunnusmerkki. Bergström tekee yhteistyötä useiden kansainvälisten tuotemerkkien kanssa muoti- ja sisustusalalla ja suunnittelee niille kiehtovia kuoseja ja kokoelmia. Lisäksi Bergström luo jatkuvasti kokoelmia omia näyttelyitään ja esityksiään varten. Bergströmillä on juuret kahdessa maassa – hän asuu ja työskentelee sekä Tukholmassa että Helsingissä. Martin Bergströmin korut ovat osa Art by Kalevala -mallistoa.

Kuva: Patrik Sehlstedt

”Kaikki korut – menneisyydestä ammentavat ja tulevaisuuteen kurkottavat, luonnonmukaiset ja räikeät – muodostavat ihmiskehon kanssa yhden jakamattoman kokonaisuuden.”

The Kuu Collection

Sold out
Sold out
Sold out