Lina Simonsin intohimo on uusien korujen suunnittelu. Simonsin inspiraation lähteitä ovat luonto, geometriset muodot ja aivan arkisetkin esineet. Hänen muotoilunsa on puhdaslinjaista mutta silti rehevää, graafisella silauksella viimeisteltynä. Myös korujen kolmiulotteisuus sallii valon ja varjon vapaan leikin. ”Korkealaatuisen korun tunnistaa siitä, että sen voi kunnostaa ja kiillottaa kerta toisensa jälkeen – näin se voi siirtyä sukupolvelta toiselle, mikä on mielestäni ihana ajatus. Ajattomien korujen suunnittelu on suuri rakkauteni, ja niiden näkeminen jonkun yllä paras palkintoni.” Simons kertoo.

Onnenhelmi

”Simpukasta muotonsa saaneen Onnenhelmi-korusarjan työnimi oli Meren rannalla. Meren ranta on paikka, jossa sielu lepää ja ajatukset puhdistuvat.”

Neliapila

”Korun graafinen muotokieli leikittelee valolla korun pinnalla. Halusin tehdä oman tulkinnan vanhasta symbolista.”

Valonristi

”Pyrin siihen, että suunnittelemissani koruissa olisi aina pieni juju, jokin kiinnostava yksityiskohta. Valonristissä välkehtivä jalokivi on istutettu kohtaan, jossa se tulee lähimmäksi sydäntä.”

Kohdataan

”Uuden tulkinnan luominen sydämestä on jo haaste itsessään, maailma kun on sydänkoruja täynnä. Itseni näköinen pelkistetty muoto ja graafinen ote löytyi taittelemalla hahmomalleja paperista.”

Suunto Guiding Star

”Sain toimeksiannon suunnitella sporttinen, ajaton koru, johon piti mahtua pieni kompassi. Korua suunnitellessa oli inspiroivaa miettiä, mihin kaikkiin seikkailuihin se pääsisikään mukaan.”