Taiwanilaissyntyinen korumuotoilija ja kultaseppämestari Chao-Hsien Kuo on aktiivinen toimija kansainvälisen modernin korumuotoilun saralla. Hänen töitään on esitelty laajasti näyttelyissä monissa maissa. Lahdessa asuva Kuo kutsuttiin vuonna 2006 Lapponia Jewelryn ensimmäiseksi naissuunnittelijaksi. Tänä päivänä Kuon Lapponialle muotoilemat korusarjat ovat ovat osa Kalevala Modern -mallistoa.

Chao-Hsien Kuo tarkastelee luontoa sydämensä kautta ja inspiroituu eri vuodenajoista. Hänen korunsa tulkitsevat yksinkertaista kauneutta, jota hän näkee ja kokee päivittäin ympäristössään. Hänen muotoilunsa lähtökohtana on usein välähdyksenomainen mielikuva, jolle hän alkaa työstää näkyvää hahmoa vahasta tai metallista. Luomisprosessin aikana voi paljastua aina uusia ja uusia mahdollisuuksia. Chaon työt ovat hyvin veistoksellisia, luonteikkaita, ja niissä on aina ripaus aistikkuutta. Hänen omaleimainen uniikki muotokielensä on myös erittäin tunnistettava.

Tammikuussa 2022 Suomen Kultaseppien Liitto ry valitsi Chao-Hsien Kuon vuoden kultasepäksi.

Miss Spring

”Miss Spring -koruissa näkyy ensimmäiset lehdet keväisessä koivikossa, vielä ujot, hennot ja vihreydessään varovaiset, mutta täynnä elämänvoimaa.”

Sold out
Sold out
Sold out

Kesämuisto

”Kesämuisto-koruihin taltioin muiston kultaisena lainehtivasta kaurapellosta. Kauniista ja taianomaisesta tuulenpuuskan luomasta aaltoilevasta liikkeestä.”

Sold out
Sold out