Koko Kalevala Korun yli 80 vuotisen historian ajan koruillamme on tehty myös konkreettista hyvää. Haluamme edistää naisten ja tyttöjen asemaa maailmassa erityisesti koulutuksen kautta, sillä koulutus ehkäisee syrjintää, vahvistaa tasa-arvoa ja luo hyvinvointia yhteiskuntaan. Siksi olemmekin perustaneet Keniaan Kalevala Training Centerin, jossa köyhistä oloista tulevat nuoret naiset pääsevät ilmaiseksi opiskelemaan kampaajaksi, ompelijaksi tai tietojenkäsittelijäksi. Olemme myös vuosien varrella tehneet lukuisia hyväntekeväisyyskoruja, joiden tuottoja on ohjattu hyväntekeväisyysjärjestöille, mm. Syöpäsäätiölle.

Me teemme tulosta, jotta voimme tehdä hyvää. Lupauksemme on, että käytämme vuosittain 1/3 yrityksen tuloksesta valittuihin hyväntekeväisyyskohteisiimme sekä henkilöstömme hyväksi.

Kalevala x Rusetti ry


Vammaiset tytöt ja naiset ovat edelleen näkymättömiä ja syrjässä suomalaisessa yhteiskunnassa. Siksi uudeksi hyväntekeväisyyskohteeksemme on valikoitunut Rusetti ry, vuonna 2016 perustettu vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys. Tänä vuonna Kalevala Koru lahjoittaa Rusetille 50 000 €.

 

Kalevala Training Center


Kalevala Korun rahoituksella käynnistettiin keväällä 2020 Kalevala Training Center -hanke, joka avaa nuorille naisille tien ammattiin ja itsenäiseen toimeentuloon pienessä Makongenin kylässä Keniassa. Koulutuskeskus tarjoaa kolme koulutusohjelmaa teiniäideille, köyhistä perheistä tuleville, koulusta pudonneille tai koulua koskaan aloittamattomille sekä muutoin heikoimmassa asemassa oleville 16-25 -vuotiaille tytöille ja naisille. Tavoitteena on kouluttaa vuosittain 190 naista kampaaja-, ompelija- ja tietojenkäsittelykursseilla.

 

Hyväntekeväisyyskorut


Vuosien aikana olemme tukeneet monia yhteiskunnallisesti tärkeitä hankkeita erityisillä koruilla. Avustuskohteiksemme on valikoitunut varsinkin naisia ja lapsia tukevia järjestöjä ja hankkeita.

 

Tekoja naisten hyväksi vuodesta 1937


Kalevala Koru on kaunistanut ihmisten arkea ja juhlaa jo yli 80 vuotta. Yhtä kauan koruillamme on tehty myös konkreettista hyvää - autettu erityisesti naisia ja lapsia ja edistetty heidän asiaansa ja asemaansa.