Nolla

Nolla on suomalaisesta biomateriaalista valmistettu uusi korusarjamme.

Otamme jälleen uuden askeleen kohti kestävämpää muotoilua lanseeraamalla kotimaisesta biomateriaali-innovaatiosta valmistetun Nolla-korusarjan. Uutuuskorut on suunniteltu yhteistyössä biomateriaaleja kehittävän ja valmistavan suomalaisen Brightplus-yrityksen kanssa. Design on kultaseppä–muotoilija Taru Harmaala Chaloffin käsialaa. Nolla-koruja on valmistettu rajoitettu erä.

Kalevala Korun uuden korusarjan inspiraatio, värit sekä valmistusmateriaalit tulevat suoraan luonnosta. Nolla-korusarjaan on käytetty suomalaisen Brightplus-yrityksen innovatiivista biomateriaalia, joka valmistetaan kasviperäisistä lähteistä, kuten hampusta, sokeriruo’osta ja palkokasveista. Korujen hopeaosat ovat 100-prosenttisesti kierrätettyä.  
 
Koruissa käytetty uusi biomateriaali on Suomessa kehitetty muovin kaltainen, uusiutuva raaka-aine, joka ei jätä elinkaarensa päässä ympäristöön haitallista, pitkäikäistä mikromuovia.

 

Sarja sisältää korvakoruja kolmessa eri värissä ja niitä valmistetaan lanseerauksen yhteydessä rajoitettu erä. Uutuuskorujen värit tulevat myös luonnosta: musta väri noesta, sininen morsinko-kasvista ja vihreä metallioksidista.
 
”Teemme Kalevala Korulla jatkuvaa tuotekehitystä ja etsimme uusia, kestäviä ratkaisuja, materiaaleja ja menetelmiä. Tällä hetkellä testaamme biopohjaisten materiaalien potentiaalia. Nolla-korusarja tuo uusiutuvat, innovatiiviset biomateriaalit Kalevala-koruihin”, kertoo Kalevala Korun luova johtaja Aino Ahlnäs.

 

Nolla-sarjan inspiraationa luonnon muutos

Kuten kaikki Kalevala Korun tuotteet, myös Nolla-korusarja valmistetaan käsityönä Kalevala Korun tehtaalla Helsingissä. Korujen designista vastaa jo useita mallistoja Kaleva Korulle suunnitellut kultaseppä ja muotoilija Taru Harmaala Chaloff. 
 
”Nolla-korusarjan inspiraationa on Suomen uhanalaiset kukat, joiden joukosta löysin Lehtoängelmän. Pidin kukinnon linjoista ja päällekkäisyydestä. Ajattelen samalla luonnon muutosta: Kuinka paljon häviää, ja mitä tulee tilalle? Näkyykö hävinnyt näissä tilalle tulleissa? Oli luontevaa ja innostavaa kokeilla juuri tässä korusarjassa uutta biomateriaalia”, Harmaala Chaloff kertoo.

”Uudessa Nolla-korusarjassa yhdistyy upeasti täysin kierrätetty hopea ja ympäristöystävällinen biomateriaali. On ollut hienoa nähdä, miten toimintamme taipuu uudenlaisiin kokeiluihin ja miten uusi materiaali on yhdistettävissä hopeaan kultaseppiemme taitavissa käsissä”, Aino Ahlnäs jatkaa.

Myös muissa Kalevala Korun tuotteissa hyödynnetään kierrätettyjä raaka-aineita. Esimerkiksi kultakoruissa käytetty materiaali on 100-prosenttisesti ja hopeakoruissa yli 99-prosenttisesti kierrätettyä.

Kalevala Koru on panostanut vahvasti kiertotalouteen jo vuosia. Tästä esimerkkinä innovatiiviset biomateriaaliuutuudet, kierrätysmateriaalien käyttäminen korujen valmistuksessa, korujen huoltaminen sekä rakastetuksi noussut Kalevala Pidetty -secondhand -konsepti.

Nolla-korusarja on saatavilla Kalevala.fi-verkkokaupasta sekä Kalevala-myymälöistä Helsingissä 12.9. alkaen. Nolla-korvakorujen hinta on 270 €.  

Kalevala Pidetty on second hand -palvelumme, jossa voit vaihtaa Kalevala- sekä Lapponia-korusi Kalevala-lahjakortiksi vaivattomasti, nopeasti ja turvallisesti. Taitavat kultaseppämme palauttavat korut alkuperäiseen loistoonsa, jonka jälkeen ne ovat ostettavissa Kalevala-myymälöistä sekä -verkkokaupasta.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua.