Äänetön, näkymätön, leimattu. Vammaiset tytöt ja naiset ovat edelleen näkymättömiä ja syrjässä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Rusetti ry on vuonna 2016 perustettu vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys. Tänä vuonna Kalevala Koru lahjoittaa Rusetille 50 000 €. Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyöllä edistetään vammaisten naisten ja tyttöjen näkyväksi nousemista – rohkaisemalla ja vahvistamalla uskoa itseen, omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin. Lahjoituksella rahoitetaan digitaalinen vammaisettytöt.fi-alusta, joka parantaa vammaisten tyttöjen ja nuorten välistä vuorovaikutusta, kokemusten jakamista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Rahoituksella järjestetään lisäksi kaksi vammaisten tyttöjen leiriä tulevan syksyn ja talven aikana. Leireillä on tarkoitus luoda kohtaamisia ja käsitellä avoimesti, vertaisten seurassa, elämää ja löytää näin omia voimaantumisen mahdollisuuksia. Vammaisettytöt.fi -hanke on suunnattu 13–29-vuotiaille vammaisiksi tytöiksi tai naisiksi identifioituville henkilöille.

Tällä sivulla ja sosiaalisen median kanavissamme esittelemme hankkeen edistymistä ja sisältöjä. Tutustu myös rakenteilla olevaan vammaisettytöt.fi -sivustoon ja lue lehdistötiedote Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyöstä.