Joulusesongin lähestyessä keskitämme tuotantomme resursseja valmistukseen, mistä johtuen korjaus- ja kunnostustöillä on loppuvuodesta tavanomaista pidemmät toimitusajat. 10.11. mennessä huoltopalveluumme toimitetut työt pyrimme toimittamaan ennen joulua, 10.11. jälkeen saapuneet tammikuun 2024 loppuun mennessä.

Rakkainkin koru menee joskus rikki, ja sitä varten Kalevalalla on oma huoltopalvelu valmistamilleen koruille. Voit joko lähettää korusi meille postitse tehtyäsi huoltotilauksen, tuoda korusi Kalevala-myymälöihimme tai kääntyä lähimmän Kalevala-jälleenmyyjäsi puoleen. Asiantuntevat kauppiaamme voivat usein korjata korun jo paikan päällä.

Koska Kalevala-korut valmistetaan aina käsityönä, on jokainen koru yksilöllinen eikä korua näkemättä voi antaa sitovaa hinta-arviota yksittäisen korun korjauksesta. Alla kuitenkin ohjeellisia hintoja tavanomaisimmista korjaus- ja kunnostustöistä.

Kaikilla Kalevala-koruilla on takuu valmistusvirheiden osalta. Kaikki korut, joissa valmistusvirhe on todennettu, Kalevala Koru Oy kunnostaa veloituksetta. Valmistusvirheiksi ei lueta korun käytöstä johtuvaa kulumista tai rikkoontumista kuten esim. helmien punonnan löystyminen, avolenkkien väsyminen, lakkapinnan kuluminen tai korujen tummuminen. Takuu ei myöskään koske vikoja, joiden voidaan katsoa aiheutuneen korujen huolimattomasta käytöstä tai säilytyksestä.

Voit ottaa yhteyttä huoltopalveluun sähköpostitse huolto @ kalevala.fi. Löydät tarkemmat ohjeet huoltotilauksen tekemiseen tämän sivun alareunasta.

Esimerkkejä huoltohinnoista

Alkaen 35 €

Pienten korvakorujen, riipusten ja sormusten pintakäsittely

Alkaen 45 €

Kookkaiden korvakorujen, riipusten ja sormusten pintakäsittely; rinta-, kaula- ja rannekorujen sekä kalvosinnappien ja solmioneulojen pintakäsittely

Muita yleisimpiä huoltotöitä

 • Alkaen 45 € - Pienet korjaustyöt, esimerkiksi katkenneen ketjun tai korvakorun tapin korjaus
 • 60 € - Vanamo-rannekorun helminauhan punonta
 • 60 € - Lisäkiven istutus hopeiseen Lapsi-koruun (sisältäen korun pintakäsittelyn)
 • 65 € - Ns. isoäidin pronssikorun pintakäsittely käsin kiillottaen ja korun alkuperäistä viherpatinaa varjellen
 • Alkaen 65 € - Sormuksen koonmuutos
 • 110 € - Halikon käädyn kunnostus

Huomioithan, että hinnasto on suuntaa antava ja lopullinen hinta muodostuu vasta arvioituamme korun. Arviointi on maksuton ja asiakas ei sitoudu mihinkään sen aikana. Aloitamme huoltotyön vasta asiakkaan hyväksyttyä lopullisen hinnan työlle.

Kaiverrustyöt

 • 20 € - Sormuksen kaiverrus (kultasormuksen oston yhteydessä kaiverrus veloituksetta)
 • 30 € - Muiden korujen kaiverrus

Tekemiämme huoltotöitä

Hopeakorujen pintakäsittely

Vuosia käyttämättä olleet, pahoin tummuneet Petsamon kolttakorvakorut kiillotettiin käsin. Korskeaa Merjalaisrannekoruaan omistaja oli epähuomiossa uittanut hopeanpuhdistusnesteessä niin kauan, että sekä pinnan koristepatina että hienohopeointi oli hävinnyt ja korusta tullut tuhkanharmaa. Koru puhdistettiin perusteellisesti ultraäänipesurissa, minkä jälkeen se hopeoitiin, patinavärjättiin ja kiillotettiin kiillotusrummussa. Näiden kahden korun kunnostuksesta veloitettiin 115 €.

Halikon käädyn korjaus

Tämä 50 vuotta vanha pronssinen Halikon kääty tuli huoltopalveluumme kasana vihertävän ruskeita palloja. Mukana oli myös katkennut teräsvaijeri, johon kääty oli alun perin punottu. Ensin jokaiseen palloon pujotettiin pronssilanka, jonka päät taivutettiin pyöröpihdeillä silmukoiksi. Sen jälkeen silmukoidut pallot yhdistettiin alkuperäiseen järjestykseen. Kun palloista oli liuotettu pois vanhan suojalakan viimeiset rippeet, ne värjättiin ja kiillotettiin käsin, yksi kerrallaan. Lopuksi säihkyvä, kullanhohtoinen kääty pinnoitettiin lakkakerroksella. Kunnostuksesta veloitettiin 110 €.

Huoltotilauksen tekeminen

Tilaa huoltopalvelu näin:

 1. Lähetä sähköposti osoitteeseen huolto@kalevala.fi
  • Kirjoita viestiin lyhyt kuvaus korusi huoltotarpeesta.
  • Liitä viestiin kuva korusta, jonka haluat huoltaa.
  • Viestistä tulee löytyä myös nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.
 2. Saat paluuviestinä huoltotyöntekijämme suosituksen tehtävistä huoltotoimenpiteistä, sekä ohjeet korujen toimittamiseksi huoltoon.
 3. Kun koru saapuu meille, huoltotyöntekijämme tutkii sen ja lähettää sinulle lopullisen hinnan tarvittaville huoltotöille hyväksyttäväksi.
 4. Hinta-arvion hyväksymisen jälkeen koru huolletaan.
 5. Kun koru on huollettu, voit noutaa sen myymälästämme tai halutessasi huolletut tuotteet toimitetaan sinulle takaisin postiennakolla ja postituskulut lisätään lähetykseen. Huomioithan että korjausten toimitusaika on noin 2-4 viikkoa siitä kun korut ovat saapuneet meille ja hinta-arvio hyväksytty.

HUOM! Joulusesongin lähestyessä keskitämme tuotantomme resursseja valmistukseen, mistä johtuen korjaus- ja kunnostustöillä on loppuvuodesta tavanomaista pidemmät toimitusajat. 10.11. mennessä huoltopalveluumme toimitetut työt pyrimme toimittamaan ennen joulua, 10.11. jälkeen saapuneet tammikuun 2024 loppuun mennessä.