Muotoilija, taiteen maisteri Kirsti Doukas on yksi Suomen tunnetuimmista korumuotoilijoista. Hänen käsialaansa ovat monet suomalaisten suosikkikorusarjat, kuten Vanamo, Lähde ja Naisen ääni. Kirsti Doukas suunnitteli ensin hopeakorumallistoja Kalevala Korun tytäryritykselle, Kaunis Korulle. 2000-luvun vaihteessa Kaunis Koru yhdistettiin Kalevala Koruun. Jo syntyneet muotoilulinjaukset siirtyivät Doukasin mukana Kalevala Korun mallistoihin. Kalevala Korun muotoilujohtajana Doukas toimi 2014-2018.

Kirsti Doukasin suunnittelutyö perustuu hyvin perusteelliseen taustatyöhön, käytettävyyteen sekä kauniisiin, linjakkaisiin muotoihin. Hänen tuotannossaan on moderni, rohkea ote sekä selkeä ja yksityiskohdiltaan hiottu muotoilu.

Suomen Kultaseppien Liitto ry myönsi hänelle ”Vuoden kultaseppä” -nimityksen vuonna 1999. Vuoden 2006 muotoilun valtionpalkinnon hän sai huomattavista ansioistaan korumuotoilun alalla. Vuonna 2014 Doukasille myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia mitali, ja kaudelle 2020-2022 hänet nimitettiin Valtion Taideteostoimikunnan jäseneksi.

Vanamo

”Pöydälläni oli suunnitteluvaiheessa toista metriä pitkä Vanamo-kasvi, jota lähdin kieputtamaan. Näin päädyin kaulakorussa pitkään hopeaketjuun, joka on avoin muoto ja jota voi kietoa kaulaan tai ranteeseen."

Sold out
Sold out
Sold out

Canth

”Viuhkamaisten elementtien rytmittäminen oikein ja mielenkiintoisella tavalla tiukan ympyrämuodon sisään oli haastavaa. Jos lopputulos näyttää itsestään selvältä ja vaivattomalta, koen onnistuneeni.”

Sold out
Sold out
Sold out

Naisen ääni

”Abstrakti aihe, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, hahmottui koruksi, jonka muodossa ja pirskahtelevissa elementeissä voi nähdä kukkakimpun, voikukan hahtuvia tai vaikka ilotulituksen.”

Sold out
Sold out
Sold out

Lähde

”Esikoistyttäreni syntyi keväällä 2004, Runebergin juhlavuonna. Samoihin aikoihin julkistettiin Lähde-korusarja.”

Sold out
Sold out
Sold out

Kanttitiristi

”Kanttiristin muotoilullisena lähtökohtana oli, että se sopisi sekä miehille että naisille ja monen ikäisille. Ristissä on asennetta ja voimaa. Kanttia!”

Sold out