Terhi Koivisto on aina ollut kiinnostunut muotoilusta, kauniista esineistä ja niiden tekemisestä. Koivisto opiskeli ensin artesaaniksi Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa, jonka jälkeen hän valmistui vuonna 2003 muotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutista.

Parhaimmillaan muotoilu on Koiviston mukaan toimivaa, kaunista, käytännöllistä ja kestävää. Muotoilu on esineitä, joita on hauska koskea, katsoa ja käyttää. Koruissa on tärkeintä kauneus ja monipuolinen käytettävyys. Taitavasti muotoiltu koru jättää jäljen, tuottaa iloa, kestää aikaa ja sillä on erityistä merkitystä kantajalleen.

Koivistolle korusuunnittelu on prosessi, jossa korun muoto lähtee hahmottumaan piirtämisen, tekemisen ja kokeilun kautta. Intohimoinen puutarhuri ammentaa korujen aiheita kasvimaailmasta ja luonnosta. Lumihiutaleenkin idea syntyi kauniista jääkiteistä ikkunassa, sillä jäiset kiteet näyttivät Koiviston silmissä kuin mattapintaiselta hopealta. Hänen mielestään parasta korumuotoilussa on, kun näkee valmiin työnsä käytössä; näin jokainen korunkantaja jatkaa luonnoksista alkanutta tarinaa.

Muotoilija itse nauttii kauniista, vanhoista esineistä, jotka ovat persoonallisia ja joita on ilo katsella. Koiviston mukaan on hieno tunne, kun joku esine on niin puhutteleva, että se on vaan pakko saada omaksi!

Lumihiutale