Amuletti, onnentuoja. Entisaikoina korut olivat kantajalleen enemmän kuin vain kauniita esineitä. Monet esiäitiemme korujen kuviot ja koristeet olivat väkeviä symboleja, joiden uskottiin tuovan onnea, terveyttä ja menestystä, sekä pitävän loitolla pahat henget ja ajatukset. Kalevala Originals -koruissa menneiden aikojen uskomukset heräävät eloon. Amuletti-korut ovat uusia tulkintoja muinaiskorujen salaperäisistä symboleista.
Löydä taika jonka kadotit
Aurinkoleijona
Kuvitus: Mari Nikula
Leijona, eläinten kuningas, on voiman ja mahdin symboli. Uljas aurinkoleijona, jonka tuuhea harja leviää kuin auringon säteet, koristi alkujaan pienen pyöreän pyhäinjäännösrasian kantta, vartioiden ylväänä rasian arvokasta sisältöä. Aurinkoleijona tuo viestin ajasta, jolloin kristillisen Euroopan vaikutteet välittyivät Itämeren saarten kautta suomalaisten keskuuteen.
Pue yllesi Aurinkoleijona saat leijonan voiman ja rohkeuden.
Hannunvaakuna
Kuvitus: Mari Nikula
Hannunvaakuna tunnetaan monissa kulttuureissa ympäri maailman. Solmuristin suomenkielisessä nimessä Hannu viittaa pyhään Johannekseen, mutta itse symboli on tunnettu Suomen alueella jo pakanuuden aikana pahoilta hengiltä suojelevana merkkinä.
Kanna kaulallasi Hannunvaakunaa – se sulkee sinut taikapiiriinsä, suojellen sinua kaikelta pahalta.
Osmansolmu
Kuvitus: Mari Nikula
Osmansolmu muodostaa päättymättömän nauhapunoksen. Vauraalla viikinkiajalla onni ja menestys seurasi sitä, joka puki ylleen osmansolmuin kuvioidut korut. Osmansolmukoristeisia levyriipuksia ja solkia on löydetty Suomesta runsaasti.
Kanna esivanhempiesi tavoin osmansolmua – sen onnea tuova taika on edelleen tallessa.
Teljänneito
Kuvitus: Mari Nikula
Teljänneito-amuletissa yksi päättymätön nyöri muodostaa sydämen ympäröimän merimiessolmun. Solmun taika symboloi rakkautta. Riipus on saanut innoituksensa ensimmäiset Kalevala-korut suunnitelleen taiteilija Germund Paaerin 1940-luvulla luomasta ikonisesta Teljänneito-korusta.
Sydän ja solmu – kaksin kerroin kumppanuutta, kaksin verroin rakkautta.