Amuletti, onnentuoja. Entisaikoina korut olivat kantajalleen enemmän kuin vain kauniita esineitä. Monet esiäitiemme korujen kuviot ja koristeet olivat väkeviä symboleja, joiden uskottiin tuovan onnea, terveyttä ja menestystä, sekä pitävän loitolla pahat henget ja ajatukset. Kalevala Originals -koruissa menneiden aikojen uskomukset heräävät eloon. Amuletti-korut ovat uusia tulkintoja muinaiskorujen salaperäisistä symboleista.

Pohjankarhu

Karhun voima, karhun mahti. Pohjoisille kansoille karhu oli metsän kuningas, vallan ja voiman symboli. Monille karhu oli myös ikiaikaisen viisauden vertauskuva, uskottiinhan karhun olevan paitsi metsän väkeä, myös ihmisen sukua. Yksi varhaisimpia Kalevala koruja oli rannerengas, johon oli kuvattu käpäliin nojaavia karhunpäitä. Karhuaihe oli peräisin idän suomensukuisilta kansoilta. Nyt sama karhunpää koristaa Karhu-amulettia. Onko sinusta karhun kantajaksi?

Pohjankarhu kantaa mukanaan viisautta.

Sold out
Sold out

Aurinkoleijona

Leijona, eläinten kuningas, on voiman ja mahdin symboli. Uljas aurinkoleijona, jonka tuuhea harja leviää kuin auringon säteet, koristi alkujaan pienen pyöreän pyhäinjäännösrasian kantta, vartioiden ylväänä rasian arvokasta sisältöä. Aurinkoleijona tuo viestin ajasta, jolloin kristillisen Euroopan vaikutteet välittyivät Itämeren saarten kautta suomalaisten keskuuteen.

Pue yllesi Aurinkoleijona saat leijonan voiman ja rohkeuden.

Sold out
Sold out

Hannunvaakuna

Hannunvaakuna tunnetaan monissa kulttuureissa ympäri maailman. Solmuristin suomenkielisessä nimessä Hannu viittaa pyhään Johannekseen, mutta itse symboli on tunnettu Suomen alueella jo pakanuuden aikana pahoilta hengiltä suojelevana merkkinä.

Kanna kaulallasi Hannunvaakunaa – se sulkee sinut taikapiiriinsä, suojellen sinua kaikelta pahalta.

Sold out
Sold out

Osmansolmu

Osmansolmu muodostaa päättymättömän nauhapunoksen. Vauraalla viikinkiajalla onni ja menestys seurasi sitä, joka puki ylleen osmansolmuin kuvioidut korut. Osmansolmukoristeisia levyriipuksia ja solkia on löydetty Suomesta runsaasti.

Kanna esivanhempiesi tavoin osmansolmua – sen onnea tuova taika on edelleen tallessa.

Sold out
Sold out

Teljänneito

Teljänneito-amuletissa yksi päättymätön nyöri muodostaa sydämen ympäröimän merimiessolmun. Solmun taika symboloi rakkautta. Riipus on saanut innoituksensa ensimmäiset Kalevala-korut suunnitelleen taiteilija Germund Paaerin 1940-luvulla luomasta ikonisesta Teljänneito-korusta.

Sydän ja solmu – kaksin kerroin kumppanuutta, kaksin verroin rakkautta.

Sold out
Sold out

Aurinkoleijona- ja Hannunvaakuna-amuletit ovat saatavissa nyt myös kultaisina. Kierrätetystä 14 karaatin kullasta valmistetut amuletit ovat hieman pienemmät kuin vastaavat hopea- ja pronssiriipukset. Huomioithan, että ketju ei sisälly kultaisten Amuletti-riipusten hintaan. Voit pujottaa riipuksen omaan kaulaketjuusi tai ostaa mieleisesi ketjun erikseen ketjuvalikoimastamme.

Kultaiset Aurinkoleijona- ja Hannunvaakuna-amuletit ovat myynnissä ainoastaan verkkokaupassamme ja Kalevala-myymälöissämme Helsingissä.

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out