Harrastatko riippuliitoa vai merenneitouintia? Käytätkö kumisaappaita puolukoita poimiessasi vai kyistä peltoa kyntäessäsi? Entä mitä kertoo kalevalaisesta naiseudestasi juomavalintasi ravintolassa?

Uutuuskorumme Louhettaren nimi viittaa Kalevalan Louheen, mahtavaan Pohjolan emäntään. Louhen lisäksi Kalevalassa on lukuisia naishahmoja, joiden tarinat ja kohtalot koskettavat, kiehtovat ja innoittavat meitä edelleen.

Tee leikkimielinen testi nähdäksesi, keiden Kalevalan naisten perintöä sinä kannat itsessäsi. Huomioithan, että testi on ehdottoman epätieteellinen ja kieli poskessa laadittu – toivomme siis, ettei kukaan vedä siitä hernettä – tai puolukkaa – nenäänsä.

Tutustu Kalevalan naisiin

Kalevalassa on lukuisia naishahmoja, joiden tarinat ja kohtalot koskettavat, kiehtovat ja innoittavat meitä edelleen. Tutustu alla Tiina Piilolan kirjoittamiin esittelyihin ja Mari Nikulan kuvituksiin Kalevalan naisista.

Louhetar tietää taiat ja loitsut

Louhetar-uutuuskorujen muotoilu on saanut innoituksensa taidokkaista nauhapunoksista, jotka koristivat esiäitiemme kantamia koruja lähes tuhat vuotta sitten. Sarja on nimetty Kalevalan viekkaan ja vahvan Pohjolan emännän, Louhen mukaan.

"Pohjolan viekas neito, viisas ja voimakas, punoo juonet, tietää taiat ja tuntee loitsut, joilla saa pauloihinsa kenet haluaa. Niillä hän taivuttelee tahtoonsa niin miesten mielet ja naisten naurut kuin taivaan tuulet ja meren pauhut."

Sold out
Sold out
Sold out