Hyvää kansainvälistä naistenpäivää

Kalevala Korun olemassaolon syvin tarkoitus on rohkaista jokaista tyttöä ja naista nousemaan näkyväksi, puhumaan lujempaa ja kurottamaan korkeammalle. Tätä tarkoitusta teemme todeksi luomalla voimaannuttavia ja kantajilleen merkityksellisiä koruja, mutta myös konkreettisesti käyttämällä merkittävän osan tuloksestamme heikoimmassa asemassa olevien naisten ja tyttöjen hyväksi. Kalevala Koru rahoittaa vuosittain ruohonjuuritason hankkeita, jotka tukevat tyttöjen ja naisten voimaantumista ja oman potentiaalinsa tunnistamista.

Koulutus on tie tyttöjen ja naisten oikeuksien parantamiseen maailmassa. Me uskomme myös, että tyttöjen ja naisten kouluttaminen muuttaa koko maailmaa paremmaksi meille kaikille. Kalevala Training Center on Kalevala Korun rahoituksella perustettu, kolmatta vuotta toimiva koulutuskeskus, joka tarjoaa ammattikoulutusta nuorille naisille ja tytöille pienessä Makongenin kylässä Keniassa. KTC:n ammattitutkinnot ovat opiskelijoille täysin maksuttomia, ja ne on suunnattu 16-25 -vuotiaille teiniäideille, köyhistä perheoloista tuleville, koulupudokkaille tai nuorille, jotka syystä tai toisesta eivät ole koskaan saaneet mahdollisuutta opiskella.

Kalevala Training Center aloitti toimintansa vuonna 2020. Toiminta on kokonaan Kalevala Korun rahoittama ja sitä pyörittää Home Street Home -niminen yhdistys paikan päällä Kenian Makongenissa. Koulutuskeskus tarjoaa kolme koulutusohjelmaa: kampaaja-, ompelija- ja tietojenkäsittelyn ammattitutkinnot. Koulutukset ovat osa Kenian valtion virallista ammattitutkintojärjestelmää. Toimintaa vetää paikan päällä Makongenissa asuva nuori suomalaisnainen Viola Wallenius yhdessä paikallisten kanssa.  

Kvartaaliraporttien kautta voit tutustua tarkemmin Kalevala Training Centerin toimintaan ja aikaansaannoksiin. Seuraamme aktiivisesti koulutuskeskuksen toiminnan kehittymistä ja tuloksellisuutta mm. valmistuvien ja työllistyvien opiskelijoiden lukumäärän kautta. Edelliset raportit pääset lukemaan täältä.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua.