Planetaariset laaksot ja muut Björn Weckströmin ikoniset korut saatavilla jatkossa myös Kalevala Pidetty -koruina.

Asiakkaat rakastuivat Kalevala Pidetty -kierrätyskoruihin. Nyt Kalevala Koru laajentaa suosittua Pidetty -second hand -mallistoaan Björn Weckströmin designkoruihin sekä muihin Lapponia-brändin alla valmistettuihin koruihin. 


Kalevala Koru on edelläkävijä vastuullisuudessa ja korujen kierrätyksessä sekä huollossa. ”Olemme kierrättäneet Kalevala Pidetty -palvelun kautta jo yli 3000 Kalevala-korua. Alkuvuonna omien kanaviemme myynnistä 13 % tuli jo second hand -koruista. Tavoitteenamme onkin, että vuonna 2025 omien kanaviemme myynnistä 25 % tulee käytetyistä ja tehdashuolletuista koruista. Olemme saaneet asiakkailtamme paljon kyselyjä käytettyjen Lapponia-korujen myyntimahdollisuudesta, ja nyt on oikea aika laajentaa Kalevala Pidetty -palvelua myös niihin”, kertoo Kalevala Korun toimitusjohtaja Kirsi Paakkari.

Lapponian tunnetuin korutaiteilija Björn Weckström suhtautuu innostuneesti käytettyjen Lapponia-korujen kierrätykseen: ”Suunnittelemani korut ovat pienoisveistoksia. Kun korun takana on ihminen – se tekee korusta ainutlaatuisen. Korujen kierrättäminen ja ammattitaitoisten kultaseppien niille tekemä huolto antaa koruille uuden elämän. Olen iloinen, että vanhat designkorut tulevat takaisin uusien kuluttajien ulottuville taidokkaasti huollettuina”.

Pidetty-malliston laajentuessa ikonisiin koruihin, kuten esimerkiksi Planetaarisiin laaksoihin ja Avaruusomenaan, Kalevala Koru nostaa esille suomalaisen korumuotoilun ajattomuuden ja sen arvon. Kalevala Korun kultasepät huoltavat vuosikymmenien ammattitaidollaan yrityksen omassa huoltopalvelussa Helsingissä korut uudenveroisiksi. Jalometallien ja muotoilun arvo säilyy koruja huollettaessa – käsityö ja laatu kulkevat korun mukana.

”Kalevala Pidetty on saanut loistavan vastaanoton kuluttajilta. Korut on tehty käytettäviksi ja ihmiset tarvitsevat ympärilleen varsinkin tällaisena aikana myös kauneutta – ennen kaikkea kestävää kauneutta. Kiertotaloudesta on tullut olennainen osa liiketoimintaamme ja Kalevala Pidetty on sen konkreettinen ilmentymä. Kierrätetyt Pidetty-korut ovat löytäneet tiensä myös lahjoiksi”, kertoo Kirsi Paakkari.

Kalevala Pidetty -mallisto laajenee 11.5. alkaen hopeisiin ja pronssisiin Lapponia-brändin alla valmistettuihin käytettyihin designkoruihin. Korut vaihdetaan lahjakorttiin ja korut voi lähettää Kalevala Korulle postin kautta tai ne voi tuoda Kalevala-myymälöihin Helsingissä. Käytetyt ja huolletut designkorut tulevat myyntiin osana Kalevala Pidetty -mallistoa Helsinki-päivänä 12.6. Pidetty-mallisto löytyy sekä Kalevala-myymälöistä että -verkkokaupasta.

Kalevala Pidetty

• Käytettyjä Kalevala- ja Lapponia-malliston hopeisia ja pronssisia koruja eri vuosikymmeniltä.
• Uutta! Käytettyjen Lapponia-korujen sisäänosto alkaa 11.5. ja myynti 12.6. Kalevala Pidetty -mallistossa.
• Kalevala Pidetty -second hand -korut puhdistetaan ja huolletaan tehtaalla ennen myyntiin laittamista.
• Kalevala Pidetty-korut myydään rasioituna, jossa mukana on korun tiedot sisältävä tuotelappu.
• Kalevala Pidetty -mallisto on noussut nopeasti myös myynnillisesti merkittäväksi.
• Kalevala Pidetty -korut ovat myynnissä Kalevala-myymälöissä sekä Kalevala-verkkokaupassa kalevala.fi/pidetty.

Lisää Kalevala Pidetty -palvelusta https://www.kalevala.fi/pages/pidetty .
Kaikki ajankohtaiset tiedotteet https://www.kalevala.fi/blogs/blogi

Lisätietoja:
Kirsi Paakkari, toimitusjohtaja
p. 050 382 2025, kirsi.paakkari@kalevala.fi

Lea Aarinen-Koski, kaupallinen johtaja
p. 0400 847 816, lea.aarinen@kalevala.fi


Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on aina ollut enemmän kuin muotoilutalo. Jo 85 vuoden ajan yrityksen missiona on ollut naisten ja tyttöjen aseman vahvistaminen. Kotimainen valmistus ja sosiaalinen vastuu ovat edelleen tärkeitä arvoja yrityksen toiminnassa. Kalevala-korut tehdään käsityönä yhtiön omalla tehtaalla Helsingissä.

www.kalevala.fi