Kalevalalta korusarja yhteistyössä hálon kanssa

Kalevala lanseeraa marraskuussa Tundra-korusarjan, joka on toteutettu yhteistyössä suomalaisen hálon kanssa. Vuonna 2017 perustettu Lapista kotoisin oleva hálo on yksi tämän hetken kiinnostavimmista toimijoista suomalaisen muodin saralla ja Tundra on heidän ensimmäinen korumallistonsa. Yhteistyömallisto on saanut innoituksensa arktisesta ja karusta Lapin luonnosta. 

Yli 80-vuotiasta Kalevalaa ja vasta neljä vuotta sitten perustettua háloa yhdistää moni asia: ajaton, alati muuttuvien trendien yli kantava muotoilu, tinkimätön laatu sekä raaka-aineiden ja valmistuksen eettisyys, vastuullisuus ja läpinäkyvyys.

Kalevalalle ja hálolle on yhteistä pohjoinen inspiraatio, pyrkimys vangita pohjoisen luonnon ja sielunmaiseman omintakeinen kauneus tuotteisiimme. Ennakkoluuloton yhteistyö perinteikkään koruvalmistajan ja nuoren, varsin toisenlaisen muodin ja muotoilun saralla toimivan yrityksen välillä luo jotain aivan uutta ja tarjoaa kummallekin osapuolelle mahdollisuuden puhutella uusia kohderyhmiä”, kertoo Kalevala Korun brändi- ja designjohtaja Maria Uunila.

Korut on valettu kirkkaasta pronssista, jonka kultainen sävy hehkuu Lapin lyhyen kesän lämpöä ja yöttömien öiden valoa. Hálo on tunnettu omintakeisista kuoseista sekä Lapin luonnosta ja sen kahdeksasta vuodenajasta ammentavista mallistoista.

”Jäkälien ja sammaleiden pitsimäisyys, hauraus ja herkkyys muotokielellisesti ovat olleet aina todella inspiroivia. Halusimme luoda korusarjan, joka kuvastaa sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, kuten kantajansakin. Korusarjan suunnittelu on ollut pitkäaikainen haaveeni”, avaa hálon suunnittelija ja perustaja Jukka Puljujärvi.  

Tundra-sarjaan kuuluu sormus, jonka koon käyttäjä voi säätää juuri itselleen sopivaksi, rannekoru ja erittäin näyttävät tappikiinnitteiset korvakorut. Korvakoruista voi tehdä vieläkin näyttävämmät ja dramaattisemmat pujottamalla niihin erillisen lisäosan. Korut ovat veistoksellisia, mutta olemukseltaan keveän lehtimäisiä.

”Yhteistyömallisto Kalevalan kanssa oli kunnia ja upea kokemus. Korusarjan konkretisoituminen vaiheittain luonnoksista lopullisiin mallikappaleisiin oli taidonnäyte. Yhteistyö Kalevalan tuotekehitystiimin kanssa on ollut inspiroivaa ja äärimmäisen mielenkiintoista”, avaa Marta Valtovirta hálon toimitusjohtaja ja perustaja.

Uusi Tundra-sarja on osa Art by Kalevala -mallistoa, jossa pohjoinen inspiraatio on vahvasti läsnä – monet malliston taidekorut ovat syntyneet pohjoisen luonnon, elämän ja ilmiöiden innoittamina.

Tundra-korut ovat saatavissa Kalevala-verkkokaupasta, Kalevala-myymälöistä Helsingissä (Keskuskatu 1 & Hankasuontie 11A) sekä Art by Kalevala -mallistoa myyviltä valtuutetuilta Kalevala-jälleenmyyjiltä 5.11.2021 alkaen.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Maria Uunila, brändi- ja designjohtaja, Kalevala Koru, puh. 0207 611 203, maria.uunila[at]kalevala.fi

Marta Valtovirta, CEO & Founder, hálo, puh 050 517 7172, marta[at]halofromnorth.com

 

Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on enemmän kuin muotoilutalo. Jo yli 80 vuotta sen ollut ajattoman kauneuden, voimaannuttavien tarinoiden ja kestävien arvojen maailma. Se on suomalaisia, Suomessa käsin tehtyjä koruja, joilla tehdään hyvää. Se on perintöä, joka elää.