Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa 180.000 euroa apurahoina suomalaisen kulttuurin, taiteen ja muotoilun tukemiseksi

Kalevala Koru Oy:n ja Kalevalaisten Naisten Liiton perustama Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee vuonna 2021 muotoilun alan tutkimusta kestävän kehityksen näkökulmasta, taiteilija Marita Liulian Suomi-Japani taideprojektia sekä Minna Canthin kotitalon kunnostamista. Kulttuurisäätiö jakaa lähes 180.000 euroa apurahoina ja lahjoituksina seuraavasti:  

164.000 euroa lahjoituksena nelivuotiseen väitöskirjatutkimukseen Aalto-yliopiston muotoilun alalla. Työn aihe käsittelee kestävän kehityksen ja tulevaisuuden muotoilun kysymyksiä. Tarkempi rajaus vahvistuu kevään 2021 aikana.

10.000 euron apuraha taiteilija-ohjaaja Marita Liulian Kaukokaipuu-nimiselle Suomi-Japani taideprojektille. Taiteilija-ohjaaja Marita Liulian Kaukokaipuu-taideprojekti on valokuvista ja tarinoista koostuva näyttely, joka tullaan esittämään sekä Suomessa että Japanissa. Liulian kiinnostuksen kohteena ovat myyttiset hahmot ja heidän tarinansa, erityisesti suomalaisen ja japanilaisen mytologian naishahmot ja –jumaluudet.

5.000 euron lahjoitus Kuopiossa sijaitsevan Minna Canthin kotitalo Kanttilan kunnostamiseksi. Kanttilaa kunnostetaan kulttuurin, taiteen ja tieteen kohtaamispaikaksi.   

 

Vuonna 1994 perustetun Kalevala Korun Kulttuurisäätiön tarkoituksena on suomalaisen kulttuurin tukeminen ja edistäminen. Kalevalaisten Naisten Liiton ja Kalevala Koru Oy:n yhteinen säätiö jakaa vuosittain apurahoja tai tunnustuspalkintoja yksityisille henkilöille ja yhteisöille, jotka toiminnallaan edistävät suomalaista kulttuuria.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Toimitusjohtaja, Kalevala Koru Oy, Kirsi Paakkari, puh. 050 382 2025, kirsi.paakkari @ kalevala.fi