Kalevala Koru lanseeraa vaatesuunnittelija Anni Ruuthin suunnitteleman korusarjan.

Kalevala Korun kevään uutuuskokonaisuuden avaa tänään julkistettava Kesäyön ruusu. Korusarjan on suunnitellut ylellisistä juhla-asuistaan tunnettu vaatesuunnittelija Anni Ruuth. Vintage pronssi -sävyinen Kesäyön ruusu -korusarja ammentaa suomalaisen kesäyön taiasta, menneiden aikojen lumosta ja kauniiden hetkien viattomuudesta. Se kannustaa haaveilemaan ilosta ja kauneudesta aikana, jona jokainen meistä odottaa muutosta parempaan. Kesäyön ruusu on ensimmäinen Anni Ruuthin suunnittelema korumallisto.

Yhteistyö Anni Ruuthin kanssa jatkaa Kalevala Korun viime vuosien aikana läpiviemää mallistouudistusta. ”Pyrimme vangitsemaan pohjoisen luonnon omintakeisen kauneuden tuotteisiimme. On ollut antoisaa nähdä, miten Annin herkkä kädenjälki herää eloon väkevänä kolmiulotteisena koruna”, kertoo Kalevala Korun design- ja vastuullisuusjohtaja Maria Uunila. ”Kesäyön ruusu on täynnä harkittuja yksityiskohtia, joissa suunnittelijan näkemyksellisyys yhdistettynä Kalevala Korun vahvaan tuotekehitys- ja koruvalmistusosaamiseen muodostaa täydellisyyttä hipovan lopputuloksen”, Uunila jatkaa.

Anni Ruuth on suunnittelutyössään inspiroitunut lapsuuden mummolan pihalla kasvavista juhannusruusuista. ”Ruusut ovat lupaus kesästä ja valosta, suviyöstä. Kalevala Korun kanssa toteutettu Kesäyön ruusu muistuttaa, kuinka merkityksellistä on löytää iloa ja kauneutta myös tästä ajasta”, muotoilija kertoo, ja jatkaa: ”ruusut puhkeavat pimeässä”. Lause on ote runoilija Saima Harmajan teksteistä, joihin Anni luovan suunnittelutyönsä aikana uppoutui.

Pronssista valettu korumallisto rakentuu kolmesta erilaisesta korvakorumallista ja kahdesta kaulakorumallista. Mallistoon kuuluu myös ainutlaatuinen pronssinen hiuspanta. Kaikki malliston tuotteet on valmistettu käsityönä Kalevala Korun omalla tehtaalla Helsingissä.   

Kesäyön ruusu -korut ovat saatavilla Kalevala Korun verkkokaupasta, Kalevala-myymälöistä Helsingissä, sekä valtuutetuilta Kalevala-jälleenmyyjiltä 6.2.2023 alkaen. Ennakkotilauksia otetaan vastaan 19.1. alkaen. Hiuspanta saatavilla 15.3. alkaen vain Kalevala Korun verkkokaupasta ja Kalevala-myymälöistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Maria Uunila, design- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 0207 611 203, maria.uunila@kalevala.fi

Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on enemmän kuin muotoilutalo. Jo 85 vuotta sen ollut ajattoman kauneuden, voimaannuttavien tarinoiden ja kestävien arvojen maailma. Se on suomalaisia, Suomessa käsin tehtyjä koruja, joilla tehdään hyvää. Se on perintöä, joka elää.